Imprimare
PDF

Iohannis vorbeste iar despre un nou Guvern: “E posibil ca in 2015, prin schimbari de abordare a grupurilor parlamentare, sa se schimbe majoritatea”


Klaus Iohannis a sugerat, vineri, in Republica Moldova, ca majoritatea parlamentara se va schimba in 2015. El a spus ca exista „suficiente instrumente constitutionale care pot fi folosite”, pentru a nu fi declansate alegeri anticipate.

„Cel tarziu in 2016, eu sunt convins ca PNL va castiga alegerile si problema va fi rezolvata. Dar este foarte posibil sa ne imaginam ca deja in 2015, prin schimbari de abordare a grupurilor parlamentare, sa se schimbe majoritatea si atunci absolut constitutional se poate schimba guvernul printr-o motiune de cenzura”, a spus presedintele ales Klaus Iohannis pentru postul Moldova 1, transmite HotNews.

Acesta a precizat ca „majoritatile se constituie in Parlament, de regula in urma alegerilor”, dar in prezent se poate observa ca actuala majoritate este formata din mai multe partide.

„Putem sa ne imaginam situatii cand aceasta majoritate se schimba”, a adaugat Iohannis.

Intrebat daca este posibila organizarea de alegeri anticipate anul viitor, Iohannis a spus ca nu, in conditiile in care „exista suficiente instrumente constitutionale care pot fi folosite”.

Presedintele ales a mai spus ca nu are nevoie de o majoritate parlamentara pentru a fi presedinte, desi isi doreste o majoritate si un guvern cu care sa lucreze foarte bine „pentru a rezolva aceste mari probleme pe care inca le are Romania”.

Klaus Iohannis a mai declarat anterior, pentru Reuters, ca mai multi parlamentari ar putea abandona coalitia premierului Ponta in urmatoarele saptamani intr-un numar suficient de mare pentru a conduce la caderea Guvernului anul viitor.