Imprimare
PDF

INSPECTIA JUDICIARA a CSM face verificari in cazul fotografiilor cu Elena Udrea si Alina Bica la Paris


Inspectia Judiciare va face verificari legate de fotografiile facute publice joi in care apar Elena Udrea si sefa DIICOT, Alina Bica, atat privind cererea de aparare a reputatiei profesionale formulata de procurorul Alina Bica, cat si prin raportare la Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Sefa DIICOT, Alina Bica, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa faca, prin Inspectia Judiciara, verificari privind imaginile aparute pe internet in care apare alaturi de Elena Udrea, precizand ca nu comenteaza aspecte ce tin de viata privata, din timpul unui concediu de odihna.

Ieri, un blog intitulat „Joscenzura2014”  a publciat mai multe fotografii cu Elena Udrea, sefa DIICOT, Alina Bica, si cu fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii, Anamaria Topoliceanu. Totodata, pe blog au fost publicate si facturi din timpul sederii la Paris. Dupa ce presa a preluat imaginile, contul de pe wordpress.com a fost sters de autorii sai.

Elena Udrea a declarat ca fotografiile aparute sunt facute profesionist si ca este vorba despre o actiune de filaj. Ea a precizat ca vizita ei la Paris a fost in weekend-ul de Valentine's Day, in 2014, iar Alina Bica urma sa participe la o actiune la Haga, unde a si plecat ulterior cu trenul.

Ea a mai acuzat faptul ca facturile referitoare la cazarea si masa ei la Paris au fost furnizate pe 29 septembrie, dupa intrarea ei in cursa prezidentiala.