Imprimare
PDF

Incendiu intr-un cartier de la malul marii. Pompierii au ramas fara apa in timpul interventiei


Incendiu teribil, marti dimineata, intr-un cartier aflat pe malul marii, in Constanta. O locuinta a fost cuprinsa de flacari uriase, intetite de rafalele puternice de vant.
Focul s-a extins rapid si la casele vecine. Zeci de pompieri s-au luptat mai bine de doua ore sa stinga incendiul. Autoritatile cred ca focul a pornit de la un scurtcircuit. Pagubele nu au fost inca estimate.
 
Zeci de pompieri, dar si localnici au incercat sa stinga incendiul care se extindea fulgerator. Casa din care a pornit focul apartine unei batrane care colecta cartoane, dar si reziduuri petroliere. Ajutate de rafalele de vant, flacarile s-au extins imediat la alte doua locuinte.
 
Proprietara locuintei, o femeie in varsta de 70 de ani, sustine ca a incercat sa stinga singura incendiul. Pompierii au scos-o din casa in ultimul moment.
 
Pompierii au ramas fara apa in timpul interventiei, iar pana cand masinile au ajuns la hidranti pentru a se realimenta, militarii au folosit pamantul din ghivecele cu flori pentru a stavili focul.
 
Anca Chirita, purtatoarea de cuvant a ISU Dobrogea: ”Intr-o anexa se aflau mai multe materiale inflamabile care au dus la extinderea incendiului.”
 
Pagubele nu au fost evaluate. Casa batranei este cea mai afectata. Anchetatorii cred ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurt circuit.