Imprimare
PDF

Fostul prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu este noul SFETNIC al presedintelui Klaus Iohannis


Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Tatiana Niculescu Bran, a confirmat ca fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, a fost numit consilier personal al lui Iohannis, aceasta fiind o functie onorifica si neretribuita. EvZ a scris inca de acum cateva saptamani ca Ungureanu tinteste un post la Cotroceni.

UPDATE: Mihai Razvan Ungureanu, a confirmat, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, numirea in functia de consilier personal al presedintelui Klaus Iohannis si precizeaza ca isi va continua activitatea politica in Parlament si partid.

''Prin decizia presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, am fost astazi numit in functia de consilier personal al Presedintelui. Functia este neretribuita. Imi voi continua activitatea politica in calitate de senator de Arad in Parlamentul Romaniei si ca prim-vicepresedinte al PNL'', a precizat Mihai-Razvan Ungureanu.

Potrivit unor surse din randul fostilor democrat-liberali, obiectivul sau este acela de a se afla in apropierea lui Klaus Iohannis, pentru a deveni optiunea sa pentru postul de premier, atunci cand PNL va decide preluarea guvernarii. Reteta a fost aplicata de Vasile Blaga, care a fost numit in fruntea Cancelariei prezidentiale, dupa ce Basescu a castigat alegerile in 2004 si, la scurt timp, a fost numit ministru de Interne.

La sfarsitul lunii noiembrie, Mihai Razvan Ungureanu declara, la Iasi, intrebat daca ar putea prelua sefia Cancelariei prezidentiale, ca nu confirma, dar nici nu infirma acest lucru si ca presedintele ales Klaus Iohannis isi va prezenta singur echipa.”Nu confirm, dar nici nu infirm. Presedintele Klaus Iohannis isi va prezenta singur echipa. Voi fi aproape de el, indiferent de pozitia mea”, spunea atunci Ungureanu.

Fostul premier l-a insotit pe presedintele Klaus Iohannis, impreuna cu Vasile Blaga, in prima vizita privata, in Republica Moldova, dupa alegerea sa ca sef al statului.