Imprimare
PDF

Deputatul PSD Radu Popa, scrisoare deschisa pentru Klaus Iohannis: Modificarea legii electorale nu trebuie facuta de cei cu dosare penale


Deputatul social-democrat Radu Popa i-a adresat vineri, prin intermediul paginii sale de Facebook, o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis prin care ii cere acestuia sa nu accepte modificarea legilor electorale tocmai de catre cei care au dosare penale pentru violarea democratiei.

Iata scrisoarea adresata de Radu Popa presedintelui Klaus Iohannis:

”Domnule Presedinte,

Chiar daca am apelat la o scrisoare deschisa, nu cred ca sunt prea multi politicieni de prim-rang, interesati de ceea ce urmeaza sa va spun. Speranta respira greu printre liderii mari ai Romaniei de azi.

Votul din 16 noiembrie, cel caruia ii datorati totul,este rezultatul unei disperari. Strigatul romanilor plecati prin lume, pentru o paine mai alba, va obliga, Domnule Presedinte, sa nu traversati podul spre politicienii ultimilor 25 de ani si spre modul lor de contorsiona interesul national. Din aceasta cauza si din alte 22 de milioane de motive, consider ca titularii zgomotoaselor dosare penale care populeaza Guvernul si Parlamentul ar trebui exclusi de la masa la care se croiesc Codul Electoral si Constitutia. Reforma Codului Electoral si a Constitutiei nu pot fi facute de politicieni cercetati penal tocmai pentru violarea democratiei (dosarul “Referendumului”). Augmentarea sistemului de vot pentru romanii din Diaspora, ar fi usor ciudat sa fie lasata la indemana celor care au aratat, cand au avut ocazia, ca resping ADN-ul libertatilor fundamentale.

Personal, nu consider ca imi datorati un raspuns pentru ceea ce v-am scris. Dar imi permit sa cred ca aveti obligatia fata de cei care v-au votat, sa le cereti tuturor celor care sunt cercetati penal, sa nu pretinda un loc la masa democratiei. E atributul Dumneavoastra constitutional si moral. Se bazeaza pe 6,2 milioane de voturi. Am putea spune ca s-ar face dreptate pana la capat . Sau ca e un pas spre Romania lucrului bine facut. Oricum, e timpul dreptatii. E vremea adevarului. Vocile romanilor zgribuliti pe la cozile ambasadelor cer sa fie ascultate in Palatul Cotroceni si in Palatul Victoria.

Pentru ca cei care voteaza au intotdeauna dreptate. Iar coruptia este principala cauza a saraciei. Aceasta situatie trebuie sa inceteze!
Daca Traian Basescu s-a pronuntat public impotriva penalilor insurubati prin diferite fotolii ale Puterii, Dumneavoastra, votul din 16 noiembrie, nu va ofera spatiu de negociere.
Inchei, Domnule Presedinte, constatand ca astazi, sunteti ultima rezerva de democratie instututionala in fata unui lidership politic sufocat de trepadusi versatili, acomodati doar cu trecerea bugetelor publice pe numele lor. De 25 de ani.

Cu respect,
Radu Popa,
deputat de Targoviste”