Imprimare
PDF

Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, suspect in cazul baschetbalistilor injunghiati, s-a predat la Parchet


Interlopul Daniel Gabriel Husein, poreclit Dasaev, suspect in cazul injunghierii celor doi baschetbalisti americani de la Cuza Sport Braila, s-a predat luni dimineata autoritatilor.
Acesta era cautat dupa incidentul de sambata noaptea, cand cei doi sportivi au fost injunghiati, spun ei, fara motiv.
 
“S-a predat direct la Parchetul de pe langa Tribunalul Braila, nu s-a predat la politie. In momentul de fata, colegii mei s-au dus la Parchet”, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al IPJ Braila, Laura Dan.
 
Potrivit unor surse apropiate anchetei, “Dasaev” sustine ca este, de fapt, victima in acest caz.
 
Daniel Gabriel Husein este recidivist, el fiind condamnat pentru proxenetism si viol de o instanta din Spania, infractiuni comise pe teritoriul acestei tari. Barbatul a primit 20 de ani de detentie, insa a fost eliberat dupa 7 ani, in 2014.
 
De asemenea, Husein ar fi comis infractiuni cu violenta in anii ’90.
 
Conform presei locale, in 1997, Dasaev, care avea 21 de ani, impreuna cu cativa membri ai unei grupari pe care ar fi condus-o, a intrat in locuinta unui brailean din cartierul Vidin si l-au batut. Cu fetele acoperite de cagule si inarmati cu sabii si topoare, membrii gruparii au actionat rapid, incercand sa paraseasca zona fara a lasa urme. In 1994, acelasi Dasaev l-ar fi batut crunt pe un alt brailean care a avut nevoie de 100 de zile de ingrijiri medicale. Aceasta fapta a intrat in atentia procurorilor braileni abia la cinci ani de la comitere si doar dupa ce Dasaev intrase deja la puscarie pentru un alt eveniment, respectiv talharie si ultraj la politist.
 
Joseph McClain: ”S-au luat la cearta cu noi pentru ca sunt negru”
 
Baschetbalistii americani Darrel Bowie si Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Braila, au fost injunghiati, in noaptea de sambata spre duminica, pe o terasa din Braila, fiind transportati la spital, unde medicii i-au operat de urgenta.
 
McClain considera ca agresiunea a avut loc din cauza ca este de culoare, spunand ca motivul nu l-a reprezentat o femeie.
 
“S-au luat la cearta cu noi pentru ca sunt negru. Nu avea vreun argument. Nu am spus nimic.Eram acolo si incercam sa ne simtim bine. Cand echipa s-a intalnit cu Josh, aceasta prietena a lui era acolo. Nimeni nu a avut nicio treaba cu ea ”, a declarat sportivul Joseph McClain, pentru un post tv de pe patul de spital.