Imprimare
PDF

Comisia juridica din Senat voteaza in 4 decembrie cererea DNA de incuviintare a urmaririi penale a lui Tariceanu


Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a fost audiat marti in Comisia juridica, in cazul solicitarii DNA de incuviintare a urmaririi sale penale.
Presedintele Comisiei Juridice, Robert Cazanciuc, a anuntat ca votul Comisiei in acest caz va fi dat marti, 4 decembrie.
 
″In cadrul acestei proceduri, in care Senatul este titularul cererii de urmarire penala, audierea senatorului este obligatorie. Azi am facut acest lucru, am procedat la audierea obligatorie a domnului Tariceanu, pentru a putea formula mai departe o propunere Biroului permanent si plenului Senatului. Convingerea fiecarui membru al Comisiei juridice trebuie formulata in sensul de a decide in final daca Senatul formuleaza sau nu o cerere de urmarire penala. Intregul dialog de astazi in acest sens a fost purtat.
 
Am convenit cu avocatul domnului Tariceanu ca pana luni de dimineata sa depuna note scrise in urma intrebarilor din partea membrilor comisiei si a clarificarilor pe care domnul Tariceanu si domnul avocat au simtit nevoia sa le faca. Ramane ca in sedinta comisiei de marti, peste o saptamana, sa supunem dezbaterii intregul material probator, tinand cont de ceea ce a fost astazi, de ceea ce vom primi ca note scrise si tot marti vom da un vot cu privire la cererea formulata de Parchet”, a spus, marti, Cazanciuc dupa audierea lui Calin Popescu-Tariceanu in Comisia juridica.
 
Audierea lui Tariceanu a durat aproximativ o ora.
 
Comisia juridica a Senatului trebuie sa intocmeasca raportul la solicitarea DNA pana pe data de 10 decembrie.
 
Calin Popescu-Tariceanu a avut termen cinci zile pentru a-si studia dosarul intocmit de procurorii DNA si dupa lecturarea unei parti din el presedintele Senatului a afirmat ca acesta “nu are sustinere in acuzare si este facut pentru alte scopuri”.
 
Pe 7 noiembrie, Directia Nationala Anticoruptie a cerut Senatului incuviintarea inceperii urmaririi penale pentru Tariceanu. Procurorii sustin ca acesta ar fi primit indirect, in perioada 2007 - 2008, pe vremea cand era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firma austriaca.
 
Biroul permanent al Senatului a repartizat Comisiei juridice, in urma cu doua saptamani, solicitarea DNA si dosarul care il vizeaza pe presedintele Camerei superioare a Parlamentului.
 
Raportul Comisiei juridice va fi repartizat de Biroul permanent pe ordinea de zi a plenului.