Imprimare
PDF

Cand va trece Romania la moneda euro. Anuntul facut de premierul Viorica Dancila


Premierul Viorica Dancila a anuntat ca Guvernul pe care il conduce isi asuma obiectivul de adoptare a monedei euro de catre Romania in anul 2024.
”Adoptarea monedei euro este un proiect complex, de mare anvergura, care trebuie temeinic pregatit prin implicarea specialistilor, a mediului academic, patronatelor, sindicatelor, partidelor politice, societatii civile si desigur a tuturor institutiilor cu responsabilitati in domeniu.” - a declarat premierul la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.
 
Viorica Dancila a mai spus ca Romania trebuie sa inceapa sa se pregateasca pentru adoptarea in 2024 a monedei euro.
 
”Implicit, ne asumam obiectivul de adoptare a monedei euro de catre Romania in anul 2024. Pentru ca aderarea la moneda euro sa aduca beneficii romanilor, este esential sa pregatim intrarea in etapa premergatoare, respectiv in mecanismul european al ratelor de schimb si sa luam masurile necesare pentru cresterea competitivitatii si asigurarea cresterii economice sustenabile.” - a mai spus Dancila.
 
In schimb, premierul nu a spus niciun cuvant despre scandalul Guvernului cu primarii, din cauza bugetului de stat pe 2019.
 
Inainte sa inceapa sedinta de Guvern, o delegatie a Asociatiei Municipiilor din Romania a fost la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul Viorica Dancila pe tema proiectului legii bugetului pe 2019.
 
Din delegatie au facut parte presedintele AMR, primarul sectorului 3, Robert Negoita, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, primarul municipiului Ploiesti, Adrian Dobre, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca.