Imprimare
PDF

Augustin Zegrean, despre OUG anuntata de ministrul Justitiei: S-a deschis cutia Pandorei


Fostul presedinte al CCR Augustin Zegrean a explicat pentru Hotnews care sunt efectele OUG anuntata de ministrul Justitiei, care ii vizeaza pe cei condamnati definitiv de catre completuri de judecata nelegal constituite din 2014.
In opinia sa, un efect ar putea fi faptul ca toate procesele solutionate in recurs de aceste completuri de 5 judecatori de la instanta suprema, incepand cu 2014, vor fi rejudecate, pentru ca decizia Curtii Constitutionale le-a creat iluzia unora ca au fost judecati de completuri nelegal constituite, iar ei nu au acum o cale de atac.
 
“Corect ar fi sa modifice Codul de procedura penala, daca vor sa faca juridic lucrurile, si sa introduca un text la contestatia in anulare care sa le permita celor condamnati ca acum, dupa decizia Curtii Constitutionale, sa faca o cerere la instanta si sa isi faca plangerile acolo.
 
In urma deciziei CCR, trebuia sa se gaseasca o solutie, nu pot ramane decizii date de o instanta nelegal constituita. S-a deschis cutia Pandorei si este greu de inchis”, a declarat Zegrean pentru Hotnews.
 
Fostul presedinte al CCR a mai avertizat ca o eventuala ordonanta de urgenta ar putea afecta toate dosarele, nu doar cele de coruptie, ci si cele de omor, trafic de persoane sau trafic de droguri. Mai multe detalii cititi pe Hotnews.ro.