Imprimare
PDF

Augustin Lazar: Documentele din ancheta privind violentele din 10 august nu au fost inca declasificate


Procurorul general Augustin Lazar spune ca documentele solicitate in ancheta privind violentele din 10 august din Piata Victoriei nu au fost inca desecretizate si ca procurorii continua sa solicite si alte acte si asteapta declasificarea lor.
Procurorul general a facut aceste declaratii joi dimineata, la iesirea de la Ministerul Justitiei, unde a participat, alaturi de Tudorel Toader, la o sedinta a Consiliului de management strategic, relateaza news.ro.
 
“Nu putem face niciun fel de afirmatii pana nu vor prezenta colegii care instrumenteaza acest dosar”, a declarat Augustin Lazar, intrebat daca exista jandarmi pusi sub acuzare in dosarul privind violentele din 10 august.
 
Intrebat daca mai exista documente pe care procurorii le-au cerut si nu le-au primit, Lazar a raspuns: “Mereu sunt documente care sunt solicitate pentru a se clarifica... Din pacate, nu au fost desecretizate, trebuie declasificate”.
 
El a spus ca cercetarile sunt, intr-adevar, mai dificile din aceasta cauza, dar “pana la urma” documentele vor fi declasificate.
 
De asemenea, intrebat daca a discutat cu ministrul Justitiei despre evaluarea pe care acesta i-o face, Lazar a spus ca sedinta de la Ministerul Justitiei a avut pe ordinea zi alte aspecte, legate de modernizarea strategiei institutiilor judiciare.
 
Procurorul general declara la inceputul acestei luni ca majoritatea documentelor care constituie probe la dosarul privind violentele din Piata Victoriei sunt clasificate, fapt ce “atrage o anumita dificultate in evaluarea lor”.
 
Numarul plangerilor inregistrate in dosarul violentelor de la mitingul din 10 august din Piata Victoriei a ajuns la 763, anunta Parchetul General in urma cu o saptamana.
 
Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 1 Bucuresti au deschis un dosar penal si fac cercetari dupa ce 169 de jandarmi dintre cei care au participat la protestul din 10 august au reclamat ca au fost agresati fizic si moral. Activitatile de cercetare au fost delegate catre organele de politie din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.