Imprimare
PDF

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Victor Ponta: Marti prezint o lista cu propuneri de premier


Premierul Victor Ponta va anunta saptamana viitoare, marti, lista posibililor premieri pe care ii are in vedere daca va castiga alegerile prezidentiale.

"Daca eu ma duc presedinte si ma uit asa, in PSD, domne', care e omul meu cel mai de incredere din PSD si pe acela il pun prim-ministru, sigur ca iarasi o sa ajungem la situatia la care, de fapt, primul-ministru este presedinte. Motiv pentru care marti, mai sunt trei zile, voi merge in fata coalitiei de guvernare, pentru ca PSD nu e singur la guvernare, este cu PC, UNPR, UDMR si Partidul Liberal al domnului Tariceanu. Voi face una sau, probabil, mai multe propuneri de prim-ministru. (...) Va spun de pe acum ca niciunul dintre cei pe care-i voi propune coalitiei nu este lider PSD. Minim unul, maxim trei", a afirmat premierul pentru DCNews, citat de Agerpres.

In ceea ce priveste un posibil tandem presedinte-premier, Ponta a spus ca o astfel de strategie a functionat cand alegerile prezidentiale erau simultan cu cele parlamentare.

"Acum, domnul Iohannis nu poate sa faca tandem cu nimeni. A zis ceva de Predoiu, dar i-a trecut, pentru simplul motiv ca nu poate sa puna prim-ministru pe nimeni, decat din 2016. Eu, insa, daca voi fi presedinte, cu siguranta functia de prim-ministru este vacanta", a continuat Ponta.

Premierul a dat asigurari ca persoana care va prelua functia de prim-ministru, daca el va ajunge la Palatul Cotroceni, va mentine reducerea cotei de CAS in vigoare si va pastra cota unica de 16% pana la sfarsitul anului 2016.

Premierul a adaugat ca viitorul prim-ministru trebuie sa-si asume inclusiv acordurile incheiate de actualul Guvern cu sindicatele din Educatie si Sanatate.