Imprimare
PDF

Vine gerul!


Gerul pune stapanire pe judetul nostru. Meteorologii spun ca in aceasta noapte va mai  ninge, iar vantul va prezenta intensificari si  va viscoli ninsoarea.

Mai mult, minimele termice vor scadea sub  minus 10 grade, iar vantul va amplifica  senzatia de frig.

Dupa aceasta noapte, in judet ninsorile vor slabi in  intensitate, dar temperaturile vor scadea  foarte mult chiar si in timpul zilei. Frigul si gerul vor domni in Iasi chiar si in noaptea  de Revelion, cand minima termica va  ajunge la -19 grade. Insa atunci nu vom avea de ninsoare.

“In urmatoarele zile, vremea in judetul  Iasi va fi geroasa noaptea si dimineata, va  mai ninge in cursul noptii de 29 spre 30 decembrie,  in prima parte a noptii, vantul va sufla in general  moderat din sector nordic, cu intendificari de  pana la 55 de kilometri la ora, viscolind si troienind  zapada. In aceasta noapte, temperatura  minima a aerului va fi usor sub -10 grade  Celsius. In urmatoarele zile, asa cum spuneam,  vreme deosebit de rece, cu maxime cuprinse intre  -9 si -7 grade. Trecator mai sunt conditii sa ninga slab,  minimele din cursul noptilor urmatoare vor fi  cuprinse intre -19 si -15 grade Censius,” a declarat  Gina Tiron, meteorolog Centrul  Meteorologic Regional Moldova