Imprimare
PDF

UN PRINT SI JUMATATE va avea premiera de gala la Iasi


Filmul se va vedea la Cinema Ateneu in data de 9 septembrie, cu invitati speciali: Marius Manole si Iris Spiridon
Filmul Un print si jumatate, de Ana Lungu, va avea premiera si la Iasi, in data de 9 septembrie 2018. Avanpremiera filmului Un print si jumatate va avea loc in prezenta actorilor: Iris Spiridon si Marius Manole.
 
Biletele pot fi rezervate pe site-ul Ateneului din Iasi, aici. Pretul unui bilet este de 15 lei.
Lungmetrajul Un print si jumatate a avut premiera mondiala in cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo 2018. Filmul a fost selectat in competitia oficiala a celei de-a 24-a editii care s-a desfasurat intre 10-17 august 2018.
 
DESPRE FILM
Un print si jumatate urmareste povestea a trei prieteni ajunsi la varsta adulta care nu reusesc, din diverse motive, sa aiba o familie. Ca o solutie impotriva singuratatii, Iris, Marius si Istvan aleg, pentru moment, sa locuiasca impreuna intr-un apartament inchiriat in Bucuresti. Cand Iris se indragosteste de un scriitor maghiar din Transilvania, “familia fericita” este in pericol de a se destrama.
 
Sinopsis. Trei prieteni ajunsi la varsta adulta nu reusesc, din diverse motive, sa aiba o familie. Ca o solutie impotriva singuratatii, Iris, Marius si Istvan aleg, pentru moment, sa locuiasca impreuna intr-un apartament inchiriat in Bucuresti. Cand Iris se indragosteste de un scriitor maghiar din Transilvania, "familia fericita" este in pericol de a se destrama.
 
Protagonistii filmului Un print si jumatate sunt actorii: Iris Spiridon, Marius Manole, István Téglás, László Mátray, Emilian Oprea, George Gadei, Razvan Krem Alexe. Alaturi de ei, apar in roluri episodice: regizorul de teatru, Radu Afrim si coregraful Razvan Mazilu.
 
Un print si jumatate va rula in cinematografele din Romania incepand cu 7 septembrie 2018.
 
DESPRE REGIZOR
Regizorul Ana Lungu este la cel de al doilea lungmetraj. Primul ei film,  Autoportretul unei fete cuminti, a avut premiera la Rotterdam IFF in 2015 si apoi a fost selectat si la alte festivaluri internationale precum: Sao Paulo IFF, CinEast Luxemburg, Belfort Entrevues, New Films New Directors, Transilvania IFF, Bucuresti IFF.  A castigat premiul Cel mai bun film de fictiune la Festivalul de Film Crossing Europa in Linz si Premiul publicului la Festivalul Filmului European la Bucuresti.    
 
Scenariul filmului Un print si jumatate este scris de Ana Lungu, impreuna cu Iris Spiridon. Imaginea este semnata de Luchian Ciobanu, iar montajul este realizat de Dana Bunescu.
In Romania, Un print si jumatate este distribuit de catre IADASARECASA.
***
Un print si jumatate este o productie cinematografica realizata de Mandragora, producator Anca Puiu, cu sprijinul Departamentului de Film al Universitatii HfG Karlsruhe din Germania, Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Covasna, Fundatiei Arte Vizuale, Chainsaw Europe si Cinelab.