Imprimare
PDF

SOC in lumea medicala ieseana! Doctorul Gheorghe Dorobat, de la Spitalul de Neurochirurgie, ridicat de DNA


Procurorii DNA Iasi fac perchezitii, vineri dupa-amiaza, la Spitalul de Neurochirurghie. Din primele informatii, ar fi perchizitionat biroul sefului ATI, Gheorghe Dorobat. Surse juridice vorbesc de infractiuni de luare de mita, insa informatia nu este confirmata oficial, arata „Adevarul”.

Surse juridice vorbesc despre faptul ca in dosar ar fi suspecta de fapte de coruptie si sotia lui Gheorghe Dorobat, Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

Medicul Gheorghe Dorobat a fost escortat, in jurul orei 16.30, in apartamentul sau de pe strada Closca, unde vor fi efectuate perchezitii. Anterior, el a ajuns la sediul DNA, unde a fost audiat.

Perchezitiile procurorilor DNA de vineri dupa-amiaza, la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, vin dupa ce, in urma cu circa doua saptamani, spitalul a fost subiectul unui scandal fara precedent.

Pe 13 ianuarie, procurorii ieseni au demarat investigatiile privind decesul a patru pacienti din Iasi, care ar fi murit in urma unor interventii medicale realizate in Spitalul de Neurochirurgie. Doctorii neurochirurgi ar fi realizat experimente pe respectivii pacienti, prelevand de la acestia, fara a avea acordul lor, probe biologice.