Imprimare
PDF

Restrictii de circulatie in Centrul orasului din cauza raliului. Vezi aici care este programul!


Municipalitatea va impune o serie de restrictii de circulatie in centrul orasului, in functie de necesitati, cu ocazia Raliului Iasului. Potrivit unei dispozitii a primarului Mihai Chirica, masurile sunt aplicabile pana spre sfarsitul saptamanii.
Astfel, autoritatile locale au inchis deja aleea de acces din fata Palatului Culturii, iar in perioada 7 septembrie (ora 9.00) – 8 septembrie (ora 6.00) vor fi inchise circulatiei str. Pacurari (tronson de la intersectia cu str. Cismeaua Pacurari pana in Piata Mihai Eminescu), str. A. Fatu, str. Gh. Lascar, str. Rapa Galbena, str. Garii (tronson de la str. Rapa Galbena pana la str. Arcu) si pe b-dul Independentei (de la Piata Mihai Eminescu pana la str. Nicolae Balcescu).
 
De mentionat ca strazile si tronsoanele enumerate mai sus vor fi inchise si astazi, in intervalul orar 22.00 – 24.00, pentru „recunoastere traseu”. Totodata, pasajul Mihai Eminescu va fi inchis de maine (ora 20.00) si pana pe 8 septembrie (ora 6.00) pentru desfasurarea probelor de raliu si, respectiv, demontarea/montarea separatoarelor de sens. Nu in ultimul rand, o alta masura cuprinsa in dispozitia primarului prevede inchiderea parcarii de la fosta cladire Romtelecom in ziua de 7 septembrie, in intervalul orar 7.00 – 24.00. „Cotnari Rally Iasi Centenar” are loc in perioada 6 – 8 septembrie, iar startul festiv va fi dat pe pietonal, in fata Primariei, maine, de la ora 20.30.
 
Anterior, vor avea loc probe de raliu in Barnova. Vineri, vor fi probe in Cioca-Boca si Madarjac si va avea loc (in jurul orei 20.00) speciala de la Rapa Galbena, potrivit programului anuntat de organizatori. Sambata, sunt programate probe in Paun, Dobrovat si Cioca-Boca, iar la ora 20.00 va avea loc festivitatea de premiere la Primaria Iasi. Evenimentul este organizat de XS Motorsport, in parteneriat cu Cotnari si mai multe entitati, atat din mediul privat, cat si din mediul public.