Imprimare
PDF

Pregatirile pentru scrutinul de duminica, pe ultima suta de metri: sacii cu buletinele de vot au ajuns la primarii din judetul Iasi


Pregatirile pentru alegerile prezidentiale sunt pe ultima suta de metri la Iasi. In aceasta dimineata, primarii din judet au mers la Prefectura, sa ridice cele peste 780 de mii de buletine de vot distribuite pentru alegerile de duminica, transmite Digi 24.

Sacii cu buletinele de vot au fost distribuite primariilor din judet sub atenta supraveghere a reprezentantilor din cadrul Prefecturii si a jandarmilor. Fiecare primar a venit insotit de politistul din comuna, asa cum prevede legea.

Genovel Ghiorghiu, primarul comunei Roscani: "Avem 1.200 de buletine de vot de luat, le depozitam la comuna Roscani, avem paza, avem tot, dulap pe care il sigilam. Facem tot ce avem de facut."

In judetul Iasi s-au amenajat 714 sectii de votare. Pregatirile sunt aproape gata, dau asigurari primarii:

Vasile Baian, primarul comunei Cotnari: "Ultimele verificari, retusuri, dar in rest totul este pregatit. Avem pompieri, tot ce trebuie, speram sa fie bine."

Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca: "Totul este in regula, stampilele, buletinele de vot sunt conform procesului verbal, iar duminica seara le vom aduce inapoi."

Buletinele de vot vor fi depozitate in aceasta noapte in sediile primariilor, urmand ca maine dimineata sa fie predate presedintilor sectiilor de votare. Buletinele de vot vor fi pazite in permanenta de politisti si jandarmi.