Imprimare
PDF

Misterul mortii lui Vlad Hogea. S-a prabusit fara suflare pe scari, la Bucuresti


Fostul deputat iesean Vlad Hogea a murit in urma unui infarct cauzat de motive neelucidate inca. Trupul fostului parlamentar se afla in prezent la IML, acolo unde legistii urmeaza sa afle cauza decesului.

Vlad Hogea a murit sambata, 27 decembrie, in jurul orei 14.00, la subsolul unui bloc din Bucuresti in care locuia impreuna cu sotia. Fostul parlamentar iesean coborase acolo in jurul orei 13.00, prabusindu-se pe scari. La subsol, Hogea avea amenajata o biblioteca unde isi petrecea des timpul citind. Un vecin de-al ex-deputatului l-a observat pe Vlad Hogea prabusit pe scari si a anuntat-o pe sotie. Medicii nu au mai putut face insa nimic pentru a-i salva viata, ieseanul fiind rapus de un infarct.

Pana la acest moment nu sunt cunoscute cauzele care au provocat infarctul ce i-a rapus viata lui Vlad Hogea. Trupul acestuia a fost transportat la Institutul de Medicina Legala din Bucuresti, acolo unde urmeaza sa fie efectuata necropsia. In cursul zilei de luni, 29 ianuarie, legistii vor transmite posibilele cauze ale decesului. Vlad Hogea urmeaza a fi inmormantat marti, 30 decembrie, pana la acest moment nefiind stabilit orasul in care acesta isi va duce somnul de veci. Sunt doua variante: Bucuresti, acolo unde locuia de mai multa vreme cu sotia sau Iasi, unde sunt inmormantate rudele sale si unde Hogea avea mai multi prieteni.

Ex-deputatul avea un copil de doar patru luni si urma sa implineasca 38 de ani in luna ianuarie. El s-a stabilit in Bucuresti alaturi de sotie dupa ce si-a vandut proprietatile de la Iasi. Alin Aivanoaie, unul dintre prietenii apropiati ai lui Vlad Hogea s-a aratat socat de disparitia acestuia declarand ca nu stie ca fostul deputat sa fi avut probleme de sanatate. "In urma cu o luna am vorbit cu el si mi-a spus ca si-a facut analizele si ca rezultatele erau bune. Nu stim ce a cauzat infarctul. Sunt socat de disparitia bunului prieten Vlad Hogea la o varsta atat de frageda", a declarat corespondentului “Adevarul” Alin Aivanoaie. Deputatul Bogdan Diaconu, presedintele Partidului Romania Unita, in care era inscris si Vlad Hogea, a publicat un text pe blogul sau de pe platforma “Adevarul” in care a trecut in revista o parte din realizarile profesionale ale ieseanului. “Intre anii 2000 si 2008 a fost deputat in Parlamentul Romaniei, iar in 2005 a fost euro-observator la Parlamentul European. A avut o intensa activitate publicistica, si-a luat doctoratul in istorie si a luptat mereu pentru respectarea Romaniei si a valorilor acestui popor. A realizat si o emisiune de neuitat la Antena 2, intitulata ”Filmul sau viata”, pe care multi dintre noi si-o aminteau cu drag, dar, de azi inainte, ne-o vom aminti cu durere in suflet. Alaturi de toata echipa Partidului Romania Unita transmit condoleante familiei sale lovite de o asemenea tragedie! Fetita sa are numai cateva luni, dar intr-o buna zi va intelege mostenirea lasata de Vlad Hogea si va fi mandra de cel care a fost tatal sau...Il plangem cu totii pe cel care a plecat atat de tanar dintre noi in a treia zi de Craciun. Dumnezeu sa-l odihneasca!”, a precizat Diaconu.