Imprimare
PDF

Jandarmul prins beat la volan va avea cazierul curat. Isi pastreaza si locul de munca


Desi fapta este grava, plutonierul adjunct a primit o pedeapsa „cu amanare“. Asta inseamna ca ramane cu cazierul curat si nici nu isi pierde locul de munca.
Greseala sa putea duce le pierderi de vieti omenesti, insa judecatorii militari l-au iertat. Un jandarm din Iasi a recunoscut ca s-a urcat beat la volan si a primit o pedeapsa de un an si 6 luni de inchisoare. Judecatorii militari ieseni au dispus insa amanarea pedepsei, ceea ce inseamna ca Traian Gusa ar primi efectiv condamnarea doar in cazul in care recidiveaza. Amanarea pedepsei, care a devenit o practica la Tribunalul Militar Iasi, inseamna si ca militarii gasiti vinovati de diferite infractiuni isi pot pastra functiile publice.
 
Traian Gusa a comis fapta pe 20 ianuarie 2018, aproape de miezul noptii, atunci cand, fiind in timpul liber, s-a cinstit cu alcool si a decis sa se urce la volan si sa conduca prin Iasi. El nu a acordat prioritate unui alt vehicul si a comis un accident rutier in urma caruia s-a autoaccidentat. Politistii care au ajuns la fata locului au constatat astfel ca jandarmul bause inainte de a se urca la volan.
 
„Din raportul de expertiza medico-legala de recalculare a alcoolemiei intocmit de IML Iasi a rezultat faptul ca inculpatul a avut la data  de 20.01.2018 ora 23.23 o alcoolemie de 1,45g%“, se arata in motivarea instantei militare. Traian Gusa are 47 de ani si lucreaza de 26 de ani ca jandarm.