Imprimare
PDF

Incendiu la Ateneu: sudura pare a fi de vina


Au ars 100 metri patrati din acoperis. Nu au fost victime. Un incendiu de proportii a izbucnit ieri la Ateneul Tatarasi, din cauza unui muncitor care efectua lucrari la acoperis. Potrivit primelor informatii, flacarile au pornit de la scanteile sudurii pe care muncitorul o facea la acoperis.

Flacarile au cuprins partea laterala a imobilului in jurul orei 13.30, apoi au urcat spre varful constructiei. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a trimis la fata locului doua speciale mai intai, apoi doua ambulante SMURD pentru victime, dar acestea din urma nu au fost necesare.

In schimb, numarul autospecialelor a fost suplimentat cu o autoscara, pentru ca incendiul sa fie stins de sus. Pompierii au inceput sa decoperteze partea laterala a acoperisului si au reusit sa lichideze incendiul in trei ore. La ora 16 inca iesea fum din acoperisul imobilului. Repre­zentantii pompierilor au precizat ca deocamdata nu stiu care a fost cauza incendiului. „Nu stim ce a cauzat incendiu. Fa­cem cercetari si va fi stabilita cauza cu precizie in urma­toarea perioada. Au ars 100 metri patrati din acoperis”, a precizat Silvia Bolohan, pur­tator de cuvant al ISU.

In schimb, directorul Ateneului a precizat ca flacarile au izbucnit de la scanteile cazute de la sudura unui muncitor care lucra la modernizarea imobilului. Mun­citorii unei firme de constructii desfasurau lucrari de reparatie a cladirii, care era placata pe exterior cu bucati de gresie prin care se infiltra apa. „Muncitorul suda, nu imi dau seama exact cum a pornit, dar el sustine ca flacara s-a aprins mai incolo de locul unde lucra el in momentul respectiv, pro­babil de la o scanteie. Astept sa vedem exact ancheta de la pompieri, sa vedem ce material s-a inflamat“, a declarat directorul Liviu Bratescu.

Acesta a declarat ca lucrarile de reparatie a acoperisului erau realizate in proportie de 95% si trebuiau sa fie gata saptamana viitoare. „Acoperisul a fost facut la Ateneu cu gresie de exterior si aveam mereu infiltratii de apa. Am primit bani din bugetul Primariei pentru a realiza aceasta lucrare de a indeparta gresia, pentru ca infiltratiile erau destul de serioase“, a adaugat directorul Ateneului. Conform estimarilor acestuia, a ars peste o treime din acoperis, insa directorul sustine ca nu a fost nimeni in pericol la momentul aprinderii, pentru ca nu se afla nimeni in cladire.

Spectacolul care trebuia sa aiba loc astazi va fi anulat, ur­mand a fi reprogramat dupa ce conducerea Ateneului va putea evalua extinderea pagubelor.