Imprimare
PDF

Inca 1.000 de candidati la licenta si master, la admiterea de toamna a Universitatii Tehnice


Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) a finalizat sesiunea admiterii de toamna si, dupa ce se va termina procedura de confirmare a locurilor, se vor intensifica pregatirile pentru inceperea noului an universitar, deschiderea fiind programata pentru ziua de luni, 1 octombrie.
 Numarul candidatilor pentru domeniul de licenta a fost de 399 pe locurile bugetate si de 72 pe cele cu taxa, depasind asteptarile reprezentantilor universitatii, chiar daca, tragand linie, exista la unele specializari locuri la buget care nu au fost acoperite integral.
 
„Am incheiat perioada care pregateste un nou an universitar si anume admiterea. In acest an, ca efect al unui cumul de cauze intre care cea mai importanta o reprezinta reducerea, de la an la an de altfel, a numarului de absolventi de bacalaureat, am inregistrat un usor regres fata de situatia  de anul trecut la studiile de licenta. La masterat, situatia este relativ similara celei din 2017, desi numarul absolventilor primului ciclu de studii universitare a scazut. Insa, deoarece avem ca reper anul 2017, care a reprezentat un varf in numarul candidatilor admisi la Politehnica ieseana, pot sa afirm ca in contextul actual social si economic specific regiunii noastre rezultatele admiterii sunt cele prognozate, satisfacatoare”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, rectorul TUIASI.
 
Admiterea la licenta s-a organizat doar la 8 din cele 11 facultati ale TUIASI, fiindca facultatile de Arhitectura, Automatica si Calculatoare si Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei si-au ocupat locurile integral inca din aceasta vara. Cifre similare au fost inregistrate si in ceea ce priveste domeniul masterat, unde au fost inca 345 de candidati pe locuri la buget si 81 pe locurile de la taxa. Astfel, admiterea de anul acesta se apropie de cea din 2017, cand a fost varful din ultimii ani la TUIASI.
 
„Le urez «bun venit!» bobocilor si ii felicit pentru ca au ales o universitate de traditie, de valoare, de perspectiva si ii asigur ca menirea noastra este sa le asiguram viitorul, sa ii asiguram ca profesia de inginer sau de arhitect reprezinta astazi o sansa sa devii ceea ce iti doresti aici, in Romania”, a completat prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval.