Imprimare
PDF

IASI: Programul FILIT 2018


Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi – FILIT anunta programul celei de a VI-a editii, care va reuni la Iasi, in perioada 3-7 octombrie 2018, sute de invitati din lumea culturala internationala.
IASI: Programul FILIT 2018
 
Programul contine peste 100 de evenimente dedicate publicului larg si profesionistilor.
 
Evenimentele sunt structurate astfel: intalniri ale scriitorilor in liceele iesene, la cluburile de lectura Alecart si Logos, la Casa Fantasy (Biblioteca Judeteana „Gheorghe Asachi” Iasi, Filiala „Ion Creanga”), la Casa Copilariei (Palatul Copiilor Iasi), intalniri ale scriitorilor si poetilor la Casa FILIT (in Piata Unirii), mese rotunde si evenimente specializate, maratoane de filme fantasy, concerte, Noaptea Alba a Poeziei, targuri de carte si expozitii care valorifica patrimoniul Muzeului National al Literaturii Romane Iasi, totul culminand cu Serile FILIT La Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi.
 
De asemenea, in cadrul FILIT vor avea loc si lansari ale cartilor din colectia „Scriitori de poveste”, in prezenta autorilor care au scris biografiile romantate ale scriitorilor reprezentati in reteaua Muzeului National al Literaturii Romane Iasi
 
Intrarea la evenimentele FILIT este gratuita, iar programul complet poate fi consultat pe site-ul www.filit-iasi.ro.
 
Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT) este un proiect cultural finantat de Consiliul Judetean Iasi prin Muzeul National al Literaturii Romane Iasi. Editia de anul acesta are ca invitati cunoscuti scriitori din tara si din strainatate, in cadrul unor evenimente deschise publicului larg. Printre invitati se regasesc nume importante ale literaturii mondiale, precum Jonathan Franzen (SUA), Veronica Roth (SUA), Jón Kalman Stefánsson (Islanda), Kamila Shamsie (Marea Britanie), Sylvie Germain (Franta) etc., alaturi de zeci de scriitori si poeti romani, precum si traducatori din lumea intreaga. La eveniment vor mai participa si manageri culturali, editori, jurnalisti din tara si din strainatate.