Imprimare
PDF

Iasi: Lampioane in memoria victimelor Primului Razboi Mondial, de 1 decembrie


Implinirea a 100 de ani de la Marea Unire, va fi comemorata joi, de catre Consiliul Judetean.  1.000 de stejari vor fi plantati in Parcul Memorial Ciurea 1917, incepand cu ora 11:00. Actiunea, are loc in memoria victimelor accidentului feroviar de la Ciurea  din 31 decembrie 1916/13 ianuarie 1917.
Incepand cu ora 12, un brad argintiu va fi plantat la Manastirea Barnova, unde este inmormantat Ion Inculet, presedintele Sfatului Tarii – parlamentul Moldovei rasaritene care a decis pe 27 martie/ 9 aprilie 1918 unirea cu Romania.
 
Vineri vor avea loc Concertul Filarmonicii Moldova Iasi, dedicat Zilei Romaniei (Casa Studentilor), dar si lansarea Ansamblului Folcloric al Judetului Iasi, la Teatrul Luceafarul.
 
Sambata, 1 Decembrie, dupa ceremonia militara de pe strada Anastasie Panu, vor avea loc mai multe manifestari culturale la Palatul Culturii (lansarea volumelor „100 de ani de grafie romaneasca“ si „100 de carti de acum 100 de ani la Iasi“), urmate de un spectacol de muzica si dansuri populare, de concert sustinut de orchestra Filarmonicii Moldova, de scenete ale actorilor Ateneului, de discursuri si mesaje ale personalitatilor si de o lansare de lampioane in memoria victimelor Primului Razboi Mondial.