Imprimare
PDF

Iasi: Elevii si studentii au mijloace de transport special destinate lor


Reprezentantii Companiei de Transport Public Iasi au anuntat ca vor suplimenta numarul mijloacelor de transport destinate in exclusivitate elevilor si studentilor, acestea urmand a fi inscriptionate diferit.
Directorul CTP Iasi, Cristian Albu, a declarat ca se vor suplimenta tramvaiele de pe rutele 3, 8, 9 si autobuzele de pe traseele 36 si 42.
 
Mijloacele de transport vor purta stegulete cu insemnele ‘Centenarul Marii Uniri – Iasi, capitala Renasterii Nationale’ si vor avea placute cu mentiunea ‘Cursa speciala pentru elevi si studenti’. In plus, afisajele electronice ale autobuzelor vor indica ‘Cursa speciala’, iar in cazul tramvaielor, acestea vor afisa numarul traseului.
 
‘Pentru elevi si studenti se vor suplimenta vehiculele pe cinci trasee, in intervalul 07.00 -10.00, a studentilor si elevilor in unitatile de invatamant preuniversitar si universitar din Copou si din zona Socola. Apelul nostru este ca in aceste mijloace de transport sa urce doar elevii si studentii. Fiecare are nepoti si copii si de aceea trebuie sa inteleaga ca trebuie facilitat accesul la invatamant’, a declarat Cristian Albu, directorul CTP Iasi.
 
Acesta este cel de-al doilea an de cand elevii beneficiaza din partea municipalitatii de mijloace de transport special destinate lor.
 
Astfel de mijloace de transport destinate elevilor si studentilor urmeaza a fi introduse in scurt timp si si pe trasee externe Iasiului, avandu-se in special in vedere zona suburbiilor Tomesti, Miroslava si Ciurea.
 
Incepand cu data de 10 septembrie 2018, #CTP Iasi suplimenteaza numarul mijloacelor de transport destinate in exclusivitate elevilor si studentilor, pe anumite trasee, dupa cum urmeaza:
 
– pe traseul de tramvai nr. 3 (cu parcursul obisnuit Dancu – Tatarasi – Gara) vor circula 3 unitati suplimentare pe relatia Dancu – Tatarasi – Copou, cu plecari din Dancu la orele 7:10, 7:20 si 7:30;
– pe traseul de tramvai nr. 8 (Baza 3 – Tudor Vladimirescu – Copou) vor circula cu 2 tramvaie mai mult decat in mod obisnuit, cu plecare din Baza 3 spre Copou, la orele 7:05 si 7:15;
– 2 tramvaie vor circula in plus fata de graficul obisnuit pe traseul nr. 9 (Tehnopolis – Podu Ros – Copou), cu plecare de la Tehnopolis spre Copou la orele 7:10 si 7:20;
– 2 autobuze vor circula suplimentar pe traseul nr. 36 (cu parcursul obisnuit Dacia – Gara – Copou – Breazu), cu intrare din statia Columnei la orele 7:07 si 7:17, catre Copou – Breazu;
– 3 unitati in plus vor fi introduse pe ruta de autobuz nr. 42 (cu parcursul obisnuit C.U.G. I – Tudor Vladimirescu – Copou), cu intrare pe traseu din statia Frigorifer spre Copou, la orele 7:05, 7:15 si 7:25.
 
Mijloacele de transport suplimentare care vor circula pe rutele de mai sus vor purta stegulete cu insemnele #Centenarului Marii Uniri – Iasi, capitala Renasterii Nationale si placute cu mentiunea „CURSA SPECIALA PENTRU ELEVI SI STUDENTI“. In plus, afisajele electronice ale autobuzelor vor indica „CURSA SPECIALA“, iar in cazul tramvaielor, acestea vor afisa numarul traseului.
Facem apel la calatori sa respecte destinatia acestor #curse speciale si sa foloseasca celelalte mijloace de transport in comun alocate fiecarui traseu.