Imprimare
PDF

Guvernul amana sedinta festiva de la Iasi, ca are Tudose agenda prea incarcata


Sedinta festiva a Guvernului, programata la Iasi in 24 noiembrie, pentru a marca inceperea programului Centenarul Marii Unirii, se amana.
 
Conducerea CJ Iasi a anuntat vineri, intr-un comunicat de presa, ca premierul are agenda prea incarcata.
 
"Agenda de lucru deosebit de incarcata, in aceasta perioada, a prim-ministrului Romanei, domnul Mihai Tudose, si a celorlalti membri ai Guvernului, impune reprogramarea sedintei festive din data de 24 noiembrie 2017, noua data a reuniunii urmand sa fie propusa organelor admnistratiei publice locale din judetul Iasi.
 
Guvernul Romaniei acorda o importanta deosebita marcarii Centenarului Marii Uniri si al Primului Razboi Mondial, evenimente care, prin eroism si sacrificiu suprem, au pus temelia reintregirii natiunii si implinirii unui ideal romanesc de veacuri", se arata in adresa Guvernului trimisa conducerii CJ Iasi.
 
In urma cu o zi, reprezentantii CJ Iasi anuntau ca Guvernul se va intruni, intr-o sedinta festiva la Iasi, pe 24 noiembrie, pentru a marca debutul programului "Centenarul Marii Uniri", in timp ce o intrunire similara a Parlamentului tot la Iasi a fost amanata. Sedinta de guvern urma sa aiba loc la Palatul Culturii din Iasi.
 
Tot la Iasi, pe 23 noiembrie, urma sa fie organizat si Balul Centenarului, la care urma sa participe peste 700 de persoane. Intre invitatii asteptati la eveniment se numarau membri ai Guvernului, dar si parlamentari.
 
In urma cu cateva zile, senatorul PNL Iulia Scantei i-a cerut sefului CJ Iasi Maricel Popa sa anuleze balul de la Iasi, motivand ca in 2017 nu avem motive de aniversare, ci de comemorare. Ea a explicat ca in urma cu 100 de ani Iasiul trecea printr-o grava criza umanitara si inregistra zeci de mii de raniti, alaturi de alte zeci de mii de victime ale epidemiei de tifos.