Imprimare
PDF

Bunicul de la tara, traficant de pakistanezi. 2.000 de euro bucata


Un pensionar de 68 de ani din Valea Lupului a fost prins in timp ce trafica migranti, lucrand „pe-o mana“ cu raketi din Republica Moldova. Misiunea sa era sa ii ia de la Prut si sa ii predea la Bucuresti. Este un obisnuit cu puscaria. Acum cativa ani, a dat in judecata Romania la CEDO si a castigat daune de 7.500 de euro din cauza conditiilor proaste din penitenciar.
Dosar exploziv instrumentat de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism. Un barbat care peste cateva luni va implini 68 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de migranti si constituire a unui grup infractional. Petru Mazalu este un obisnuit al sistemului penitenciar, el fiind inchis, in trecut, in dosare de inselaciune sau evaziune fiscala. Ultima oara a fost eliberat conditionat in decembrie 2016, atunci cand a iesit de pe portile Penitenciarului Vaslui dupa ce judecatorul care l-a audiat motiva ca are „convingerea ca persoana condamnata s-a indreptat si ca poate fi redata societatii“. Timpul avea de demonstreze ca judecatorul s-a inselat.
 
Dupa ce s-a intors in libertate, individul s-a adaptat mediului infractional actual si s-a specializat in traficul cu migranti. Surse judiciare ne-au explicat ca Mazalu lucra cu raketi din Republica Moldova pentru a transporta asiatici inspre spatiul comunitar european.
 
Acum cateva zile, Mazalu si-a intrat in rolul de calauza si a prelut opt cetateni pakistanezi pe care trebuia sa ii transporte la Bucuresti. Pentru fiecare dintre acestia, Mazalu ar fi perceput o taxa de 2.000 de euro, ne-au mai explicat sursele, care au completat ca individul nu a reusit sa ajunga cu pakistanezii in Capitala, fiind prins in zona Comarna (foto) de ofiterii de la Crima Organizata si retinut. Mazalu poate contesta decizia de arestare pentru 30 de zile.
 
In timpul vietii, Petru Mazalu si-a trecut in cazier nenumarate condamnari, pentru fapte care de care mai diverse. Astfel, in 2003 si 2009 a fost condamnat de Curtea de Apel Iasi. Tot in 2009 a fost condamnat de Curtea de Apel Brasov, in 2011 de Judecatoria Bacau, in acelasi an mai primind alte doua condamnari, la Iasi. Pedeapsa finala de peste 7 ani, ce a inclus toate aceste condamnari, a fost contopita in 2016. Pentru ca petrecuse peste 2.000 de zile in arest preventiv, individul a mai executat 66 de zile din pedeapsa de 7 ani de inchisoare si a fost eliberat. Colac peste pupaza, Mazalu este cercetat si intr-un dosar al DIICOT Bacau, fiind acuzat ca ar fi sprijinit o retea de evaziune fiscala in care ar fi implicata reteaua de benzinarii Lukoil.
 
In 2012, Mazalu a castigat un proces intentat Romaniei la CEDO din cauza conditiilor din penitenciar. In reclamatia sa, ieseanul se plangea ca a stat intr-o celula cu opt paturi si zece detinuti, pe o suprafata de 14,2 metri patrati. De asemenea, a relatat ca celula nu avea toaleta si ca avea acces la o baie din afara celulei de doua ori pe zi, la orele 6 si 20, in restul timpului folosind o galeata. Mazalu s-a mai plans ca arestatii nu aveau acces la apa curent, si ca odaia in care erau tinuti nu avea lumina naturala. Din acest motiv, ar fi avut probleme cu vederea, spune el.