Imprimare
PDF

ATENTIE! De luni se schimba din nou cateva rute de transport public in Iasi


Reluarea lucrarilor pe un singur santier de pe raza municipiului da peste cap transportul public de ca­latori. Incepand cu ziua de 2 februa­rie, cinci trasee vor suferi modi­fi­cari, unul va fi suspendat, iar un al­tul va fi infiintat.

Primaria a dat unda verde reluarii lucrarilor la calea de rulare a tramvaielor intre CET si Baza 3, fapt de natura sa afecteze sapte trasee de transport, din care sase de tramvai si unul de autobuz. Modificarile sunt in vigoare pana cel tarziu in septembrie 2015, termenul limita pentru finalizarea lucrarilor in Zona Industriala. „Este nevoie pentru a accelera ritmul lucrarilor pe toate proiectele europene si acolo unde gasim conditii de lucru dam drumul la aceste lucrari“, a explicat viceprimarul Mihai Chirica.

Ce trasee vor fi modificate

Cei mai afectati de lucrarile din Baza 3 vor fi iesenii din cartierele Dacia si Alexandru cel Bun. Potrivit lui Chirica, traseul 5 va fi suspendat. In schimb, traseul 6 (Dacia - Billa - Tg. Cucu) va fi prelungit pe ruta Tudor Vladimirescu - Baumax - Po­du Ros - Podul de Piatra - Dacia. RATP va infiinta si traseul 6b, care va merge pe actuala ruta a tramvaiului 5, dar, la Baumax, va merge spre Tudor Vladimirescu - Tg. Cucu - Billa - Gara - Dacia. Modificari vor suferi si traseele 1 si 8. Primul va merge pe ruta Copou - Tg. Cucu - Podu Ros - Baumax - Tudor Vladi­mi­rescu - Tg. Cucu - Copou, in timp ce traseul 8 se modifica astfel: Co­pou - Tg. Cucu - Tudor Vladimi­res­cu - Baumax - Podu Ros - Tg. Cucu. Nu mai putin afectati vor fi iesenii din Canta, in contextul in care traseul 7 nu va mai trece prin Tudor Vladimirescu si se va limita la ruta Canta - Gara - Tg. Cucu. Nu in ul­timul rand, cursa speciala de autobuz Tutora - Baza 3 se prelungeste pana la Baumax.

„Calatorii care utilizeaza mijloacele de transport de pe traseul 5 vor folosi tramvaiele care circula pe traseele 6 si 6b. Abona­mentele raman valabile pe vechile itinerarii pana la expirarea lor“, au comunicat oficialii RATP.

Primaria anunta noi santiere

Viceprimarul Chirica a subliniat ca au fost reluate lucrarile si pe axa Sud, dar acest lucru nu a presupus inchi­derea circulatiei sau devieri de trasee. „In ultimele doua saptamani s-a insirat aproape toata linia de rulare pentru tramvaie pe tronsonul cuprins intre pasajul Nicolina si Podu Ros“, a mentionat edilul.

Potrivit acestuia, lu­crarile vor incepe si in zona Lapus­neanu, unde a inceput deja organizarea santierului. Oficialul municipalitatii a sustinut ca lucrarile vor fi etapizate conform unui program stabilit cu constructorul astfel incat populatia din zona sa fie cat mai putin afectata. De asemenea, Chirica a mai spus ca Primaria a inceput sa repare si unele strazi din municipiu, ieri echipele de interventie fiind prezente pe strada Eternitate.