Imprimare
PDF

195 de case de amanet din Iasi si judet, rascolite de politisti. Confiscari, amenzi, scandal!


Ieri, pe parcursul intregii zile, sute de case de amanet din Iasi au fost rascolite de politisti. S-a lasat in unele cazuri cu scandal, au fost date amenzi grase si s-au confiscat bijuterii, laptopuri, camere foto si video oferite acolo spre vanzare, desi fusesera obtinute de la hoti.

Controalele au fost efectuate la 195 de unitati de catre 120 agenti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, Serviciului de Investigare Fraude, Biroului  Investigatii Criminale Iasi si Pascani, politisti de investigatii criminale si ordine publica din cadrul Sectiilor I - VI Politie Iasi, Politiei Pascani, Tg. Frumos, Harlau, Podu Iloaiei, Sectiilor de Politie Rurala Iasi si Ciurea. Ei au verificat daca aceste case de amanet sunt amenajate legal, daca au asigurata paza, daca personalul este instruit, precum si provenienta produselor oferite spre vanzare.

"Au fost aplicate 7 sanctiuni contraventionale, dintre care 5 la Legea 61/1991 si 2 la Legea 12/1990. Valoarea sanctiunilor aplicate este de 7.500 lei", spun reprezentantii IPJ Iasi.

Dintr-o casa de amanet din Iasi au fost confiscate un laptop si doua inele din aur. De la un amanet din Targu Frumos au fost ridicate doua camere foto. In timpul controalelor, un tanar din Pascani a inceput sa faca scandal intr-un amanet. I-a injurat pe angajati si s-a ales cu o amenda de 800 lei.