Imprimare
PDF

Un tribunal a decis ca Starbucks si alte firme trebuie sa dea avertismente despre cancer


Compania Starbucks si alte firme care vand cafea trebuie sa puna avertismente legate de aparitia cancerului pe produsele lor din California, a decis o instanta din California.
O organizatie non-profit a dat in judecata aproximativ 90 de firme de vanzare a cafelei, solicitand ca acestea sa avertizeze consumatorii ca acei compusi chimicali din cafea ar putea cauza aparitia cancerului.
 
Una dintre substantele chimicale este acrilamida, un produs secundar rezultat din procesul de prajire al boabelor de cafea, care este prezent in concentratie mare in cafeaua preparata.
 
Judecatorul din Los Angeles Elihu Berle a spus in decizia pe care a luat-o miercuri ca Starbucks si ale companii nu au reusit sa demonstreze ca nu exista niciun risc semnificativ din partea produsului cancerigen rezultat in urma procesului de prajire a boabelor de cafea, se arata in documentele tribunalului, potrivit Reuters.
 
Starbucks si alte parti implicate in proces au termen pana la 10 aprilie sa formuleze o contestatie fata de aceasta decizie.
 
De asemenea, Starbucks a refuzat sa faca vreun comentariu, precizand doar ca exista un comunicat al Asociatiei Nationale de Cafea din SUA, care spune ca jucatorii din aceasta industrie iau in considerarea formularea unui apel.
 
”Avertismentele de risc de cancer pe cafea ar fi confuze. Dietary Guidelines, care apartine de Guvernul SUA, spune ca acest consum de cafea poate fi un stil de viata sanatos”, se arata in comunicatul Asociatiei.