Imprimare
PDF

Trump si-a anulat intalnirea cu Putin in Argentina. Motivul invocat


Liderul SUA a anulat intalnirea cu Vladimir Putin, programata la sfarsitul acestei saptamani.
Presedintele Donald Trump a anuntat joi seara pe Twitter ca nu se va mai intalni cu  Vladimir Putin in Argentina, fiindca rusii nu au eliberat inca navele ucrainene si pe marinarii luati retinuti. 
 
Inca de marti, Donald Trump a declarat ca din cauza confruntarii maritime a Rusiei cu Ucraina, ar putea anula intalnirea cu omologul sau rus, Vladimir Putin, prevazuta pentru finalul saptamanii in marja summitului G20 din Argentina.
 
Intr-un interviu acordat Washington Post, Trump a precizat ca marti seara astepta un “raport complet” de la echipa sa de securitate nationala cu privire la capturarea duminica de catre Moscova a trei nave ucrainene cu echipajele lor.
 
“Acesta va cantari foarte mult”, a spus Trump. “Poate nu voi avea intalnirea. Poate ca nici macar nu o voi avea... Nu-mi place aceasta agresiune. Nu vreau aceasta agresiune deloc”, a adaugat liderul american.
 
Intalnirea Trump-Putin ar urma sa aiba loc in marja summitului G20 de la Buenos Aires, ce se va desfasura vineri si sambata, reuniunea celor doi lideri avand pe agenda, potrivit consilierului de securitate nationala al Casei Albe, John Bolton, aspecte de securitate, controlul armelor si problemele din Orientul Mijlociu si Ucraina.
 
In acelasi timp, Petro Porosenko, cere Aliantei Nord Atlantice, si mai cu seama Germaniei, sa trimita nave in Marea Azov, acolo unde Rusia tine de duminica sechestrate,3 ambarcatiuni militare ucrainene. Daca prima reactie a Angelei Merkel a fost mai degraba precauta, secretarul general al Aliantei a cerut inca de luni Moscovei, sa-i elibereze pe militarii arestati, si a promis sprijin "politic si practic" Kievului.