Imprimare
PDF

"Totul cu exceptia persoanei cu handicap": GAFA URIASA facuta de administratorul profilului de Facebook al premierului Italian Matteo Renzi


Pe contul de Facebook al premierului italian Matteo Renzi au fost postate mai multe imagini din timpul vizitei acestuia in orasul Alessandria in care este prezentat in timp ce se plimba cu mai multe poze pe noul pod din localitate.

"Totul cu exceptia persoanei cu handicap" a fost mesajul care a insotit pentru un moment aceste imagini. Aceasta fraza ofensatoare a fost rapid stearsa, dar a fost destul timp pentru ca ea sa fie vazuta si sa inflameze toata opinia publica, scrie HuffingtonPost.

Imediat, administratorul contului premierului italian, Franco Bellaci, a revenit cu o precizare asumandu-si responsabilitatea pentru gafa facuta.

"Eu am fost cel care a scris. A fost o indicatie sa nu pun poza cu poza cu persoana cu handicap facuta in Alessandria pe pagina lui Matteo Renzi. Este o poza draguta, dar mi-a fost teama ca ar putea aparea obisnuite acuzatii de exploatare a dizabilitatilor. In majoritatea cazurile cand Matteo pune poze cu persoane cu handicap majoritatea comentariilor sunt acuzatoare de exploatare. Asta e tot" a scris administratorul profilului de Facebook.