Imprimare
PDF

Soferii straini care circula pe autostrazile din Germania vor plati O TAXA


Din 2016, soferii straini care vor circula pe autostrazile din Germania ar putea plati o taxa de pana la 130 de euro pe an, daca proiectul de lege al Ministerului transporturilor va fi aprobat, relateaza Bloomberg.

Potrivit proiectului, soferii a caror autoturisme sunt inmatriculate in Germania isi vor putea deduce noua taxa.

"Se poate vedea ca suntem fideli conditiilor descrise in tratatul pentru formarea coalitiei. Soferii germani nu vor fi impovarati suplimentar", a declarat cancelarul Angela Merkel, intr-o conferinta de presa la Berlin, facand referire la faptul ca introducerea acestei taxe a fost una dintre conditiile impuse de Uniunea Crestin Sociala pentru a sprijini actuala coalitie guvernamentala.

"Suprataxa pe infrastructura", asa cum este denumita noua taxa, va aduce venituri anuale la buget de pana la 3,7 miliarde de euro, potrivit declaratiilor ministrului Transporturilor, Alexander Dobrindt. Dar, dupa ce se vor scadea costurile de introducere a proiectului, estimate la 195 de milioane de euro, plus deducerile pentru soferii germani, ce ar ajunge la 3 miliarde de euro, la buget vor ajunge doar 500 de milioane de euro pe an, relateaza Bloomberg.

"Va trebui sa analizam textul final al legislatiei. E prea devreme sa ne pronuntam", a declarat Helen Kearns, purtator de cuvant al Comisiei Europene, la intrebarea jurnalistilor de la Bloomberg, daca introducerea acestei taxe ar incalca normele europene.