Imprimare
PDF

Regele Iordaniei: Amenintarea Statului Islamic, similara celui de-al Treilea Razboi Mondial


Lumea occidentala si cea araba trebuie sa reactioneze impreuna fata de amenintarea reprezentata de Statul Islamic, considerand ca este vorba "al treilea Razboi Mondial", care implica musulmani, crestini si alte religii, a precizat, intr-un interviu acordat CNN, regele Iordaniei.

Regele Abdullah i-a dat dreptate liderului american, Barack Obama, care a declarat ca militantii Statul Islamic nu trebuie numiti extremisti islamisti deoarece nu au nicio legatura cu islamul.

"Acesti oameni vor sa fie numiti extremisti. Adica, ei considera acest lucru un semn de onoare. Nu, noi suntem musulmani, nu stiu ce sunt acesti oameni, dar cu siguranta nu au nici o legatura cu religia noastra", a apreciat suveranul iordanian.

Referitor la modul in care trebuie sa se raspunda amenintarii Statul Islamic, regele Iordaniei a subliniat ca raspunsul trebuie sa fie unul unit.

"Le-am spus atat liderilor din lumea araba cat si celor din toata lumea, acesta este un al treilea Razboi Mondial prin alte mijloace, care aduce alaturi musulmani, crestini si alte religii in aceasta lupta a generatiilor in care trebuie sa fim toti, impreuna. Deci nu este o lupta occidentala. Este o lupta in interiorul Islamului", a explicat regele Abdullah.

Referitor la inregistrarea difuzata de Statul Islamic, in care era prezentata executia unui pilot militar iordanian, regele Iordaniei a subliniat ca jidahisti au obtinut tocmai efectul invers, poporul iordanian nefiind intimidat, ci motivat sa se mobilizeze.

"Multi dintre noi au refuzat sa vada ceea ce cred ca este propaganda. Desigur, am primit o informare detaliata despre ce s-a intamplat. Nu am putut sa nu vedem imagini in ziare. Dezgust, tristete pentru familie", a conchis regele Abdullah.