Imprimare
PDF

Presedintele Bulgariei avertizeaza: Rusia initiaza atacuri cibernetice pentru a destabiliza Europa


Presedintele bulgar, Rosen Plevniev a avertizat ca Rusia incearca sa divizeze si sa destabilizeze Europa prin atacuri cibernetice, informeaza Calea Europeana.

Acesta este de parere ca Rusia este responsabila pentru atacul cibernetic de anul trecut care a provocat haos in timpul alegerilor de anul trecut.

”Jocul din Europa astazi nu este acela de a avea un razboi la scara larga si de a trage impotriva inamicului, ci jocul domnului Putin de a face alte tari dependente”, a declarat presedintele bulgar intr-un interviu.

Plevniev acuza Kremlinul ca a aincercat sa influenteze mediul politic in tara sa si pe teritoriul Europei si ca hackeri ce colaborau cu oficialii de la Kremlin au perturbat alegerile locale si referndumul din Bulgaria de anul trecut.

”Il consider un atac asupra democratiei din Bulgaria. A fost cel mai dur si intens atac cibernetic care a fost realizat in sud-estul Europei”, a continuat Plevniev.

”Ce incearca astazi Rusia sa realizeze este slabirea Europei, divizarea Europei si sa ne faca dependenti”, a mai afirmat acesta.

Liderul bulgar considera aceste atacuri ca fiind asociate aceluiasi grup care au tintit alegerile americane.