Imprimare
PDF

Obama nu crede intr-o confruntare militara NATO - Rusia


Presedintele american, Barack Obama, a declarat intr-un interviu pentru CBS News ca nu crede ca va exista o confruntare militara intre NATO si Rusia, pentru ca liderul rus, Vladimir Putin, intelege ca Alianta ia in serios Articolul 5 din Tratat, privind apararea colectiva.

Obama a precizat ca, desi nu crede ca va exista o confruntare militara intre NATO si Rusia, SUA au depus eforturi pentru a-si asigura aliatii, inclusiv unele state mai mici, ca Estonia, ca Articolul 5 al Tratatului NATO este luat in serios. Obama le-a recomandat rusilor ”sa revina la respectarea normelor internationale si va fi mai bine pentru poporul rus si cu siguranta va fi mai bine pentru Europa”.
 
In ceea ce priveste conflictul din Ucraina, presedintele american a apreciat ca exista posibilitatea unei solutii politice. ”Rusia este o tara mare, cu un talent incredibil si traditii incredibile. Daca te concentrezi pe talentul tau in inginerie si matematica si pe cresterea economica, atunci Rusia va fi o mare putere in aceasta lume”, a conchis Obama.