Imprimare
PDF

Noul premier moldovean, instalat cu sprijinul comunistilor, da asigurari ca Republica Moldova ramane cu fata spre Europa


Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a declarat astazi, la Bruxelles, ca „integrarea europeana va constitui fundamentul activitatii guvernului” pe care il conduce, „prioritatea-cheie fiind continuarea reformelor”.

Chiril Gaburici, a avut astazi, la Bruxelles, mai multe intrevederi cu inalti oficiali europeni. Seful guvernului de la Chisinau a discutat cu presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, cu privire la realizarea agendei de reforme asumate in parcursul european al Republicii Moldova, informeaza un comunicat al executivului Republicii Moldova.

„Integrarea europeana va constitui fundamentul activitatii guvernului pe care il conduc, prioritatea-cheie fiind continuarea reformelor”, a subliniat premierul Gaburici, citat de Agerpres.  

In context, seful executivului de la Chisinau a precizat ca un rol special va fi acordat realizarii reformei justitiei, eficientizarii luptei impotriva coruptiei, asigurarii unei cresteri economice durabile si ameliorarii gestiunii sistemului bancar.

La randul sau, Elmar Brok a declarat ca Republica Moldova este o „tara strategica”: 'Republica Moldova trece printr-un proces complicat de transformare, important este sa aveti stabilitate economica, politica si sa pastrati cursul european'.

De asemenea, premierul Chiril Gaburici a purtat discutii cu eurodeputatul roman Andi Cristea, presedinte al Delegatiei Uniunea Europeana - Republica Moldova a Parlamentului European. Premierul moldovean a declarat ca guvernul de la Chisinau mizeaza pe sprijinul personal al eurodeputatului Andi Cristea, iar experienta acumulata de statele care au aderat la Uniunea Europeana in 2004 si 2007 este foarte valoroasa pentru Republica Moldova.

In acest context, eurodeputatul l-a felicitat pe Chiril Gaburici cu prilejul numirii in functia de prim-ministru si i-a urat succese in indeplinirea responsabilitatilor care ii revin. 'Bruxellesul este foarte interesat in continuarea reformelor, ceea ce inseamna respectarea aspiratiilor europene legitime ale cetatenilor moldoveni. Noi, la Bruxelles, ne dorim stabilitatea Moldovei, restul sta in energia si hotararea Chisinaului', a declarat Andi Cristea.