Imprimare
PDF

Kim Jong-un e SUFERIND. A fost operat dupa ce si-a FRACTURAT ambele glezne


Liderul nord-coreean Kim Jong-un ar fi suferit o interventie chirurgicala la Phenian la jumatatea lui septembrie, dupa ce si-ar fi fracturat ambele glezne, si este internat in spital, a declarat luni o sursa pentru cotidianul sud-coreean Chosun.

Pe de alta parte, serviciile de informatii sud-coreene au aflat ca o echipa de medici din Europa a mers recent in Coreea de Nord, transmite Mediafax.

"Am auzit ca Kim Jong-un s-a lovit la glezna dreapta in iunie (...) si a sfarsit prin a-si fractura ambele glezne pentru ca nu s-a tratat", a declarat sursa citata, care a vizitat recent Coreea de Nord.

Sursa a adaugat ca Kim a fost supus unei interventii chirurgicale la Clinica Bonghwa, un spital exclusivist pentru membrii de partid de rang inalt, la jumatatea lui septembrie, iar in prezent este in perioada de recuperare.

Un oficial din cadrul serviciilor de infomatii a declarat ca masina oficiala a lui Kim nu pare sa fi parasit Phenianul, prin urmare este posibil ca acesta sa fi ramas in capitala. El a afirmat ca liderul nord-coreean, care este supraponderal, si-ar fi luxat glezna in timpul unui tur istovitor la baze militare si fabrici din zona Cuban. Kim are aproximativ 170 de centimetri inaltime si a luat constant in greutate de la preluarea puterii.

De altfel Televiziunea de stat a Coreii de Nord a difuzat o inregistrare in care liderul nord-coreean Kim Jong-Un apare schiopatand in una din vizitele efectuate in luna iulie in tara. Difuzarea unei astfel de inregistrari la televiziunea de stat a Coreii de Nord este un caz extrem de rar, deoarece de regula operatorii de televiziune incearca sa ascunda prin toate mijloacele orice handicap sau posibile probleme de sanatate ale liderului de la Phenian.

Zvonuri cu privire la o posibila deteriorare a starii de sanatate a lui Kim Jong-Un au reaparut dupa ce liderul nord-coreean a fost absent la recenta sesiune a Adunarii Populare Supreme a RPDC, relateaza Agerpres.

Atunci unul din oficiali guvernamentali a declarat ca este "improbabil ca un tanar ca Kim Jong-un sa fi lipsit de la Marea Adunare Populara doar pentru ca are guta".