Imprimare
PDF

Invitatie la meciul demonstrativ de baseball SUA - Romania cu ocazia Zilei Jackie Robinson


Meciul celebreaza 70 de ani de cand, pe 15 aprilie 1947, legendarul Jackie Robinson, primul jucator de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn,  New York, spargand barierele discriminarii rasiale.

Jackie Robinson a debutat pentru echipa Brooklyn Dodgers in 1947. A fost remarcat ca un jucator cu calitati exceptionale si a activat in cadrul ligii americane de baseball (Major League Baseball), purtand  numarul 42.  Ulterior acest numar a fost retras, nici o echipa din Major League nemaialocand acest numar, in semn de respect. Jackie Robinson a devenit un nume de referinta pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminarii rasiale, dar si pentru  promovarea diversitatii si tolerantei.

Primarul Municipiului Constanta, Decebal Fagadau, Ambasadorul SUA, Hans Klemm si Presedintele Federatiei Romane de Baseball si Softball, Andrei Mirescu vor vorbi  in deschiderea meciului. David Burlacu, elev al scolii nr. 30 din Constanta va intona imnurile Romaniei si Statelor Unite ale Americii, iar Cercetasi Marini din Constanta vor purta cele doua drapeluri. Primarul Constantei va arunca prima minge a meciului.

Spectatorii vor avea parte de o atmosfera de sarbatoare tipic americana, cu muzica, racoritoare, multa bunadispozitie si surprize.

Ambasada SUA a pregatit un scurt material video pe care il puteti gasi la oricare din urmatoarele link-uri:   

https://www.facebook.com/bucharest.usembassy/videos/10158672885050454/
https://www.youtube.com/watch?v=LlnAEdAz0zo

Mai multe informatii despre Jackie Robinson, dar si despre istoria baseball-ului in Romania puteti gasi la urmatoarele link-uri:    
http://www.jackierobinson.org/
http://baseball-softball.ro/