Imprimare
PDF

Intalnirea interimara SUA - Romania in contextul Parteneriatului Strategic


Reprezentanti ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii si ai ministerelor si institutiilor din Romania au organizat la Bucuresti, pe 12 aprilie 2017, o intalnire interimara in contextul Parteneriatului Strategic.

Intalnirea a oferit partilor oportunitatea de a trece in revista evolutiile cooperarii bilaterale, schimburile de informatii despre politicile romanesti si americane,  de a identifica noi proiecte pentru cooperare bilaterala si de a incepe procesul de pregatire a intalnirii anuale Romania-SUA in contextul Parteneriatului Strategic, ce va avea loc la Bucuresti in toamna acestui an.

Reprezentantii si-au reafirmat angajamentul fata de principiile mentionate in Declaratia comuna privind Implementarea  arteneriatului Strategic pentru Secolul XXI dintre Romania si Statele Unite ale Americii, adoptata pe 26 septembrie 2016. Ei au salutat cea de-a 20-a aniversare a Parteneriatului Strategic, in 2017, si si-au declarat disponbilitatea pentru colaborare in vederea indeplinirii obiectivelor acestuia.

Reprezentantii au discutat despre cooperare bilaterala in aparare si securitate, teme regionale, securitate cibernetica, securitate energetica, comert si investitii, aplicarea legii, schimburi stiintifice si culturale si despre Programul Visa Waiver.

La Intalnirea interimara in contextul Parteneriatului Strategic, gazduita de Ministerul Afacerilor Externe, au participat reprezentanti ai ambelor parti.