Imprimare
PDF

Cum arata scutul antiracheta de la Deveselu: Baza urmeaza sa fie operationala din acest an


Lucrarile la scutul antiracheta de la Deveselu evolueaza intr-un ritm alert. Dovada stau fotografiile postate pe contul de Flickr al Naval Support Facility Deveselu.

Si Ambasada SUA a marcat momentul, publicand pe contul de Facebook fotografii cu scutul antiracheta care se construieste la Deveselu.

Baza care urmeaza sa fie operationala din acest an este construita de Marina americana, in colaborare cu mai multe firme romanesti.

Scutul antiracheta de la Deveselu are scopul de a proteja Romania si aliatii NATO de eventuale agresiuni.

"Vrem sa ne reasiguram prietenii din Romania ca sustinem 100% parteneriatul nostru, relatia in cadrul NATO si fata de securitatea in regiune, mai ales in conditiile agresiunii venite din partea Rusiei", a declarat la sfarsitul anului trecut congresmenul american Mike Rogers, care se afla la acea vreme in Romania.

"Odata ce va deveni operationala, Facilitatea (de la Deveselu - n.red.) va spori protectia teritoriilor, populatiilor si fortelor aliate din Europa impotriva eventualelor atacuri cu rachete balistice din afara spatiului euroatlantic, fiind un proiect pur defensiv, care va fi integrat in sistemul NATO antiracheta si care nu este in niciun fel indreptat impotriva Rusiei, asa cum este de altfel prevazut in documentele Summit-ului NATO din Marea Britanie", se arata, la finele anului trecut, intr-un document emis de Ministerul roman de Externe.