Imprimare
PDF

ALERTA in SUA: Exista informatii ca Al-Qaida pregateste atacuri teroriste la sectiile de vot. Guvernul se asteapta si la atacuri informatice din partea hackerilor rusi


Autoritatile americane sunt in alerta. Cu 4 zile inainte de alegeri, CBS News, citand surse sub acoperirea anonimatului, relateaza ca Al-Qaeda pregateste atacuri teroriste pe teritoriul american.

Vizate ar fi sectiile de votare din statele New York, Texas si Virginia.

Reprezentantii FBI spun ca vor spori vigilenta in aceste zile, fiind pregatiti pentru mai multe scenarii.

“Comunitatile de contraterorism si securitate interna raman vigilente si bine pregatite sa apere impotriva unor atacuri aici, in Statele Unite. FBI, colaborand cu omologii nostri federali, statali si locali, impartaseste si evalueaza informatiile zilnic si va continua sa lucreze indeaproape cu partenerii din fortele de ordine si din comunitatea de informatii, pentru a identifica si contracara orice amenintare potentiala la siguranta publica”, a declarat un inalt oficial din FBI.

De asemenea, guvernul american se asteapta ca hackeri din Rusia sau din alta parte sa incerce sa submineze alegerile prezidentiale de saptamana viitoare si face eforturi fara precedent pentru a contracara atacurile informatice.