Imprimare
PDF

Alerta in Franta. Un sofer a incercat sa intre cu masina intr-o multime. Bilantul victimelor


O bariera de securitate a oprit o baie de sange in sudul Frantei. Un sofer a incercat sa intre cu masina intr-un grup de 50 de persoane aflate la o terasa din orasul Nimes, dar s-a oprit intr-o bariera de securitate, relateaza AFP.
Un sofer a ranit usor doua persoane in noaptea de joi spre vineri la Nimes, in sudul Frantei, incercand sa loveasca pietoni. Numarul victimelor putea sa fie mai mare daca masina nu s-ar fi oprit intr-o bariera de securitate.
 
Vineri, in jurul orei 01:00 (23:00 GMT joi), potrivit martorilor, un barbat de 32 de ani si-a indreptat in viteza masina in directia a 50 de persoane, clienti ai unui bar, care se aflau pe terasa din fata localului.
 
Autoturismul sau, un Peugeot alb, si-a incheiat cursa intr-o bariera de securitate, instalata de autoritati inaintea unei mari sarbatori populare la Nimes legata de luptele cu tauri.
 
Mai multi martori la incident, intrebati de AFP, au spus ca l-au auzit pe soferul autoturismului strigand ”Allah akbar”. Barbatul nu este cunoscut politiei pentru fapte de radicalizare, potrivit unei surse apropiate anchetei.
 
Procurorul Republicii, Eric Maurel, s-a deplasat la fata locului si a explicat ulterior ca soferul a incercat sa fuga, dar a fost retinut si luat la bataie de multime.
 
Intr-o stare de ”relativa confuzie mentala” in timpul arestarii sale, el a fost spitalizat, a adaugat procurorul. Autoritatile franceza au deschis in acest caz o ancheta pentru ‘tentativa de omor’, conform agentiei de presa citate.