Imprimare
PDF

“42: Povestea lui Jackie Robinson” - Baseball


Ambasada Statelor Unite la Bucuresti are placerea sa va invite la film pentru a sarbatori împreuna aniversarea a 70 de ani de când  Jackie Robinson, primul sportiv profesionist american de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spargând barierele discriminarii rasiale în baseball.

Filmul la care va invitam, dedicat legendarului Jackie Robinson, are titlul “42: Povestea lui Jackie Robinson” si se bucura de interpretarea de exceptie a lui Chadwick Boseman (în rolul lui Jackie Robinson) si a celebrului Harrison Ford.
 
Cu aceasta ocazie, veti putea vorbi personal cu Sharon, fiica celebrului Jackie Robinson, invitata de onoare, si cu doi jucatori profesionisti de baseball din SUA, La Troy Hawkins si Scott Erickson.
 
Jackie Robinson a debutat la Brooklyn Dodgers în 1947. Datorita calitatilor sale exceptionale a jucat în Major League Baseball cu numarul 42.  Ulterior acest numar  a fost retras, în semn de respect pentru Jackie Robinson.   
 
În acelasi timp, în fiecare an, pe data de 15 aprilie  (când Jackie Robinson a intrat pentru prima oara pe teren, în 1947), toti jucatorii de baseball de pe întreg teritoriul Statelor Unite, poarta tricouri cu acelasi numar: 42.
 
Jackie Robinson a devenit un nume de referinta în lupta pentru egalitate, combaterea discriminarii rasiale si promovarea diversitatii si tolerantei în general.
 
Deoarece accesul la film se face doar pe baza de invitatie si de lista de invitati, avem marea rugaminte sa ne confirmati participarea, nu mai târziu de luni, 26 iunie la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Filmul nu este subtitrat.
 
Filmul “42” va putea fi vizionat luni, 3 iulie,  de la 16:30-19:00 la  Sala 11, Grand Cinema Digiplex Baneasa Shopping City  Soseaua Bucuresti-Ploiesti 42 D.  
 
Accesul la film se face pe baza confirmarilor primite pâna la 26 iunie, în functie de numarul locurilor disponibile.
 
Va multumim.
 
 
Public Diplomacy – Press Office
U.S. Embassy-Bucharest
Tel: 004(0) 21 200 3698
Fax: 004(0) 21 2 00 3723
Website: http://romania.usembassy.gov/