Imprimare
PDF

″Bestie incornorata″⁣ care a evadat de la o gradina zoologica, cautata de politistii din UK


Locuitorii din sud-vestul Marii Britanii au fost atentionati sa nu se apropie de un animal care a evadat de la o gradina zoologica din Devon, informeaza luni Press Association.
Exemplarul de ibex caucazian, o specie de capra-antilopa originara din Muntii Caucaz, a evadat de la Paignton Zoo si se estimeaza ca s-ar ascunde in padurile din apropiere.
 
Politia din Devon si Cornwall i-a sfatuit pe locuitori sa nu se apropie de ’’bestia incornorata″, aceasta putand deveni periculoasa daca este speriata.
 
Potrivit reprezentantilor gradinii zoologice, femela tanara a scapat dupa ce s-a speriat de ingrijitorii care directionau turma catre adapost. Ibexul a sarit gardul si a intrat in padurea deasa aflata mai sus de Clennon Valley.
 
″Principala noastra preocupare este ca animalul sa fie bine si in siguranta, sa localizam (femela) si s-o aducem inapoi pe teritoriul sau familiar, alaturi de restul turmei. Probabil ca este destul de stresata″, a declarat Phil Knowling, angajat al gradinii zoologice.
 
″Speram ca o drona a politiei cu camera termica ne va ajuta’’, a precizat el.
 
Un purtator de cuvant din cadrul politiei a precizat ca specialistii de la Paignton Zoo sunt asistati de forte de ordine care contribuie la eforturile de localizare a ibexului caucazian.
 
″Dupa cum puteti vedea, este o bestie incornorata si poate reprezenta un pericol la adresa publicului daca este speriata″⁣, a avertizat acesta indemnand persoanele care depisteaza animalul sa sune imediat la politie.
 
Ibexul caucazian este inclus pe lista speciilor in pericol de disparitie a Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii (IUCN). Numarul acestor animale care mai traiesc in prezent in salbaticie este estimat la 5.000-6.000 de exemplare.