Imprimare
PDF

Porosenko: Nemtov a fost ucis pentru ca intentiona sa dezvaluie legaturile Rusiei cu conflictul din Ucraina


Presedintele ucrainean Petro Porosenko a declarat sambata ca politicianul de opozitie a fost ucis pentru ca intentiona sa faca publice dovezi privind implicarea Rusiei in conflictul separatist din Ucraina, relateaza Reuters.

Porosenko i-a adus un omagiu lui Nemtov, care a fost impuscat mortal vineri noapte, si a spus ca criticul vehement al lui Vladimir Putin i-a marturisit in urma cu circa doua saptamani ca are dovezi privind rolul jucat de Rusia in criza din Ucraina si ca le va dezvalui.

"A spus ca va dezvalui dovezi convingatoare ale implicarii fortelor armate ruse in Ucraina. Cineva se temea foarte mult de asta... L-au ucis", a declarat Porosenko intr-un comentariu televizat in timpul unei vizite in orasul Vinitia.

Peste 5.600 de persoane au murit dupa ce separatistii prorusi din estul Ucrainei au inceput o insurectie in estul Ucrainei in aprilie anul trecut, dupa fuga fostului presedinte Viktor Ianukovici si anexarea Crimeii de catre Rusia.

Kievul si aliatii sai occidentali sustin ca rebelii sunt finantati si inarmati de Rusia si sprijiniti de unitati militare ruse. Moscova neaga ca-i ajuta pe separatisti si pretinde ca trupele vorbitoare de limba rusa puternic inarmate si fara insemne care opereaza in zona nu sunt ale sale.