Imprimare
PDF

Iurie Renita: 9.000 de cetateni ai Republicii Moldova au votat in Romania pana la ora 18:00


Ambasadorul Republicii Moldova, Iurie Renita, a declarat ca 9.000 de cetateni moldoveni au votat, in cadrul alegerilor parlamentare, la cele 11 sectii de votare din Romania, pana la ora 18:00, cei mai multi votanti inregistrandu-se la sediul ambasadei, peste 2.300, relateaza Mediafax.

"Pana la ora 18:00, si-au exercitat dreptul de vot in Romania, la cele 11 sectii de votare, 9.000 de cetateni ai Republicii Moldova (...). Cele mai multe persoane au votat la sediul ambasadei, e o cifra impresionata, peste 2.300 de persoane", a declarat, ambasadorul moldovean.

Acesta a mai spus ca la cealalta sectie de votare din Bucuresti, de la sectia consulara, au votat peste 1.000 de persoane.

Totodata, ambasadorul a precizat ca la sectiile de votare din Romania nu a fost constatat "niciun incident si niciun impediment".

"Decurge totul normal, cozile, chiar daca apar, imediat si dispar", a afirmat Renita.

Diplomatul a subliniat ca toate sectiile de votare pot prelungi programul, in caz de necesitate, cu inca doua ore, dar a precizat ca, momentan, nu a fost informat ca ar fi astfel de solicitari.

Pe de alta parte, Iurie Renita a facut apel la moldoveni sa se prezinte la vot in cele trei ore pana la inchiderea urnelor.