Imprimare
PDF

Invitatie la vernisajul expozitiei de desen “Native American Art: an Ink Perspective”


Ambasada SUA, Biblioteca Nationala a Romaniei si Biblioteca Judeteana “Octavian Goga” Cluj organizeaza marti vernisajul expozitiei de desen “Native American Art: an Ink Perspective”.

 

Cu ocazia acestei expozitii se sarbatoreste “Luna Patrimoniului Cultural Nativ-American”, luna noiembrie fiind dedicata in Statele Unite mostenirii culturale nativ-americane.

DATA:           Marti, 14 noiembrie 2017

ORA:             17:30

LOCATIA:     Biblioteca Nationala a Romaniei, spatiul expozitional Buzunarul 3, parter, Bd. Unirii nr. 22.

Expozitia este realizata de Delia Chira, bibliotecara in cadrul Sectiei de Arte a Bibliotecii Judetene „Octavian Goga” Cluj, pasionata de istoria costumului si ilustratia de moda. Expozitia prezinta un inventar al unor piese vestimentare autentice apartinand diverselor populatii de indieni de pe cuprinsul Americii de Nord: Huron, Micmac, Sioux, Crow, Navajo, Nootka, Cheyenne etc. Obiectele reprezentate intra in categoria a ceea ce astazi numim „accesorii”: traiste, coliere, cercei, bratari, palarii, platose, incaltaminte, obiecte ritualice.

Expozitia va fi deschisa la Biblioteca Nationala a Romaniei in perioada 14-24 noiembrie 2017. Intrarea este libera.

Va rugam sa confirmati prezenta pana marti, 14 noiembrie, la ora 14:00, la  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Accesul jurnalistiilor se va face pe baza legitimatiilor de presa si a cartilor de identitate.  

Public Diplomacy – Press Office

U.S. Embassy – Bucharest

Tel: 004(0) 21 200 3698

Fax: 004(0) 21 200 3723

Website: https://ro.usembassy.gov/