Imprimare
PDF

ICCJ: Alina Bica, Dorin si Alin Cocos raman in arest preventiv in dosarul ”Bica 2”. Adriean Videanu, in continuare sub control judiciar


Alina Bica, Dorin si Alin Cocos si Florentin Mihailescu raman in arest, a hotarat vineri Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza B1 TV. Totodata, fostul ministru Adriean Videanu va fi cercetat in continuare sub control judiciar, insa i-a fost ridicata interdictia de a se intalni cu Dorin Cocos, Alin Cocos si Florentin Mihailescu.

Hotararea priveste dosarul Bica 2. Sentinta data de judecatorul de camera nu este definitiva si poate fi contestata.

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica, omul de afaceri Dorin Cocos, fiul acestuia, Alin Cocos si fostul ministru Adriean Videanu au fost trimisi joi in judecata in dosarul Bica 2.

Alina Bica este judecata in al doilea dosar pentru ca a luat mita un teren, in schimbul interventiilor pentru despagubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender in dosarul in care este judecat si pentru abuz in serviciu in cazul lui Videanu.

In acelasi dosar vor fi judecati omul de afaceri Dorin Cocos, pentru trafic de influenta (doua fapte) si dare de mita, si fiul acestuia Alin Cocos, pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la dare de mita.

Procurorii DNA i-au trimis in judecata si pe Ionut Florentin Mihailescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoana apropiata lui Alin Cocos, pentru complicitate la luare de mita (doua fapte), si Adriean Videanu, la data faptelor actionar la o societate comerciala, pentru complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.